ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Περικλής Αλκίδης στο νέο “Artist Talks” του ΜΦΘ

Το δέντρο 1960-1991

Τη σειρά εκδηλώσεων Artist Talks, όπου φωτογράφοι που συμμετέχουν στην εκάστοτε έκθεση παρουσιάζουν το έργο τους και συζητούν με το κοινό, συνεχίζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Η νέα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 19:00 και είναι αφιερωμένη στον φωτογράφο Περικλή Αλκίδη. Ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για τη μακροχρόνια ενασχόλησή του με την οικογενειακή φωτογραφία, στο πλαίσιο της οποίας έχει υλοποιήσει τις εργασίες «Οικογενειακά Πορτραίτα» και «Παράλληλες Εικόνες», μέρος των οποίων παρουσιάζεται στην ομαδική έκθεση του ΜΦΘ [selfimages].

Το κεντρικό θέμα που διατρέχει τη δουλειά του Περικλή Αλκίδη είναι αυτό της μνήμης ως μίας υποκειμενικής ερμηνείας των πραγματικών γεγονότων και όχι ως η αντικειμενική καταγραφή τους. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια σκηνοθετεί, επαναφωτογραφίζει και σχολιάζει τις οικογενειακές του φωτογραφίες σε μία προσπάθεια αποδόμησης της μνήμης και αναζήτησης της προσωπικής του ταυτότητας και αυτοαντίληψης. Μέσα από δίπτυχες και τρίπτυχες συνθέσεις διερευνά τις σχέσεις, τα συναισθήματα και την ιστορία της οικογένειάς του, ενώ έμμεσα σχολιάζει και κάποια σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας.
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τον Περικλή Αλκίδη
Ο Περικλής Αλκίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάστηκε στον τομέα ιατρικών μηχανημάτων. Είναι πιο γνωστός για το φωτογραφικό του έργο με τον ευρύτερο τίτλο «Οικογενειακά Πορτραίτα», ένα έργο ζωής σε εξέλιξη, μια συνειδητή αυτοβιογραφική εξερεύνηση της προσωπικής του ταυτότητας. Έχει παρουσιάσει το έργο του εκτενώς μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών.

Info:
Artist Talks Περικλής Αλκίδης
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
Ώρα 19:00
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Είσοδος ελεύθερη

*Φωτογραφία: Περικλής Αλκίδης, Το δέντρο, 1960-1991, από τη σειρά «Οικογενειακά Πορτραίτα».